Turnovské dílo

09.09.2017 13:17

Projekt by měl veřejnosti a návštěvníkům představovat Turnov jako město drahých kamenů a šperků s uměleckými dílnami a prostorem výstavní galerie.
Projekt „Turnovské dílo“ podpořím. Turnov je srdcem Českého ráje. Takto zanedbaný objekt v samém centru Turnova není dobrou vizitkou, a pokud nechceme, aby nám brzy spadl na hlavu, musíme s tím něco udělat. Jako vhodný mi připadá právě záměr vybudování výstavní galerie, dílen a obchodů, kde budou mít turisté možnost zhlédnout práci šperkařů, kamenářů a dalších umělců. Náklady na projekt jsou odhadovány na 4 až 10 mil. Kč, to je poměrně velký rozptyl a blíže skutečnosti bude spíše horní odhad. Každopádně by se nemělo stát něco podobného jako u chystané rekonstrukce ZŠ Mašov, kdy se náklady na realizaci mezi studií (dle které se zastupitelé rozhodovali) a projektem liší téměř dvojnásobně!
Turnov by měl nejen stavět nové objekty, ale náležitě se starat i o ty stávající, v centru města to platí dvojnásob. Dalším příkladem je bývalé kino na Trávnicích, které je sice v soukromých rukou, ale snad se začíná rýsovat dohoda s městem, která by jeho neutěšený stav změnila. Nedovedu si představit, že za mnoho milionů bude realizována přístavba divadla a naproti bude chátrající objekt.

https://www.turnovskovakci.cz/zapisnik-vse/zlata-ulicka-take-turnove-2/